dag tegen kanker

dag tegen kanker

De meeste vlaamse ziekenhuizen organiseren op 15 september 2011 samen met de Vlaamse Liga tegen Kanker een ‘Dag tegen Kanker’.

Extra aandacht voor de patiënten

Op deze dag tegen kanker worden alle patiënten uitgenodigd die geconfronteerd worden met deze  ziekte. Borstkanker, prostaatkanker en longkanker zijn wellicht de meest voorkomende tumoren. Elke week hoort men wel dat iemand uit de kennissenkring hiermee geconfronteerd wordt. Patiënten moeten vaak een lange behandeling ondergaan. Vaak komt bij een operatie nog chemotherapie of radiotherapie. Dit vergt veel van een mens. Op deze dag wordt u dan ook extra verwend met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een workshop, kleur- en stijladvies of een relaxatiesessie.

Solidariteit: draag een geel lintje

Als teken van solidariteit met patiënten met prostaatkanker wordt het gele lintje gedragen. Solidariteit moet dus niet altijd met woorden uitgesproken te worden. Een teken van solidariteit geeft de patiënten vaak evenveel steun. De lintjes zijn te verkrijgen op de dag tegen kanker in de deelnemende ziekenhuizen.

Week van de prostaat

Deze actie loopt samen met de week van de urologie die georganiseerd wordt van 12 tot 16 september in heel Europa. In verschillende landen worden er dan events georganiseerd om de urologie bij het grote publiek beter bekend te maken. In België kan je in Antwerpen terecht. In Nederland wordt in Rotterdam een actie georganiseerd.

Dag tegen kanker in Sint-Truiden

Voor de dag tegen kanker kan u bijvoorbeeld in Sint-Truiden terecht in het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo.

Er wordt een themacafé georganiseerd in het ziekenhuis (zaal Marie Curie) waar u met ander patiënten kan praten bij een drankje. Ook verschillende leden van het onco-team zijn daar. het themacafé is open van 09.00 tot 17.00

Er zijn ook infosessies met als onderwerp ‘Kanker en Vermoeidheid’ gepland om 10.00 en om 14.00. Deze gaan door in zaal ‘Aesclepion’.

De verwensessies die verzorgd worden door de leerlingen van Scholengroep Domein Speelhof zijn compleet volgeboekt.

U kan natuurlijk ook terecht in uw eigen streek voor de dag tegen kanker op 15 september 2011. U vindt hier de lijst van andere deelnemende ziekenhuizen.